Glee har kanske inte skapat kända skådespelare, på samma sätt som vissa andra tv-serier. Däremot kan ingen tvivla på att serien skapade många stjärnor.

Även om många av de som medverkade i Glee blev kända tack vare serien, så innehöll rollistan få namn som var kända sedan tidigare. Det finns en anledning till detta. Eftersom serien till stor del handlar om att stå på scen ville Ryan Murphy, en av skaparna till Glee, i första hand använda skådespelare med scenvana. Därför hittades många av de medverkande på Broadway, istället för via de kanaler som vanligtvis används när en ny tv-serie ska rollbesättas. De skådespelare som inte hade en bakgrund i musikalvärlden fick visa under sina auditions att de kunde sjunga och dansa. En av dessa var Chris Colfer, som spelar Kurt Hummel.

En annan sak som utmärker Glee är det stora antalet huvudrollsinnheavare. Från början hade serien tolv namn som presenterades som stjärnor i inledningen, och detta utökades senare med ytterligare tre namn. Man kan alltså säga att serien som mest hade 15 huvudrollsinnehavare.

Några av de mest kända figurerna i Glee, som medverkade i den första säsongen, är följande:

Artie Abrams

Artie, som spelas av Kevin McHale, sitter i rullstol och drömmer om att bli dansare, något som han gradvis inser att han inte kan bli. Istället blir han regissör för flera av glee-klubbens föreställningar, och i en av de senare säsongerna kommer han in på filmskola i New York.

Kevin McHale hade en bakgrund som dansare, och hade även varit med i pojkbandet NLT, som dock aldrig blev någon större succé. Han hade till en början problem med att manövrera rullstolen i koreografierna.

Tina Cohen-Chang

Arties första flickvän är Tina Cohen-Chang, som spelas av Jenna Ushkowitch. Tina stammar i seriens början, men det är inte ett riktigt talfel, utan ett sätt för henne att hålla andra på avstånd, eftersom hon är blyg. Efter att hon blivit upptagen i skolans glee club slutar hon dock stamma.

Kurt Hummel

Den här rollfiguren fanns inte i det ursprungliga manuset, utan skapades av Ryan Murphy efter att skådespelaren Chris Colfer gjort sin audition för rollen som Artie. Ryan Murphy blev så imponerad av Colfers prestation att han skrev en ny roll för honom.

Kurt Hummel kommer ut som homosexuell i första säsongen, och tar plats i både fotbollslaget och cheerleadingteamet. Han tvingas dock byta skola i andra säsongen, efter att ha blivit hotad till livet av en klasskamrat.

Santana Lopez

Det finns en homosexuell man i nästan alla tv-serier idag, men det är sämre med lesbiska rollfigurer. I Glee heter hon Santana Lopez, och är en cheerleader som blir skickad av sin coach för att spionera på gleeklubben. Efter att hon blivit medlem tycker hon dock att det är så pass kul att hon med tiden överger sitt uppdrag.

Santana är lesbisk, men har inte kommit ut när serien börjar, och dejtar en av fotbollsspelarna som också befinner sig i garderoben. Det slutar dock med att hon gifter sig med Brittany.