Om du funderar på att sätta upp en teater- eller musikgrupp i din skola är det viktigt att först se över hur många som skulle vara intresserade av att delta. Därefter är det även viktigt att se vad målet med gruppen är, vill ni sätta upp en föreställning i slutet av terminen?

Hur ser dramat bakom kamerorna ut? Du kanske har sett tv-serien Glee där en grupp i en skola startar en showkör och drömmer om att komma till mästerskap. Om du har tänkt på att göra något liknande så beskriver nedan text hur du kan gå tillväga för att skapa en teater- eller musikgrupp på din skola.

Det är viktigt att börja med att se över intresset för att starta en teater- eller musikgrupp.

Vad är första steget?

Det är viktigt att börja med att se över intresset för att starta en teater- eller musikgrupp. Detta inledande steg är till för att se hur stor gruppen kommer bli på ett ungefär och ni kan därefter börja kolla runt vilken lokal ni kan använda er av. När väl detta är gjort kan ni sätta upp ett första möte där ni brainstormar idéer till vad ni vill göra. Är målet i slutet av terminen att sätta upp en föreställning eller vill de flesta improvisera eller jamma?

Strukturera upp mötena

När ni väl kommit fram till vad ni vill få ut av denna grupp är det viktigt att strukturera upp framtida möten. När träffas ni och hur länge är mötena? Om det är en grupp som inte känner varandra kan det vara en bra idé att som uppvärmning ha samarbetsövningar i början av mötena så att ni känner er trygga med varandra.

Glöm inte att ha roligt längs vägen och att skapa en grupp där alla känner sig trygga och bekväma!